Beginnen met affiliate marketing

Wil jij beginnen met affiliate marketing? Eerder heb je kunnen lezen wat affiliate marketing is en waarom je met affiliate marketing zou moeten beginnen.

Hoe begin je met affiliate marketing?

Kayley is een influencer en heeft daardoor een grote groep personen achter zich. Zij kijken naar haar op en stellen zowel haar mening over de producten die ze promoot als haar adviezen zeer op prijs. Hierdoor zorgt ze voor leads en sales van het product wat haar een mooi bedrag oplevert. Omdat ze al een bekende actrice was, heeft het niet lang geduurd om een invloedrijke affliate marketeer te worden. Je hoeft als gewone burger er niet naar te streven om even succesvol als haar te zijn, maar je kunt er wel naar toewerken om dé affiliate marketeer te zijn wiens mening en aanbevelingen, door je doelgroep wordt gewaardeerd. Volg daartoe de volgende stapjes.
 Weet wie je bent: alleen als je weet wie je bent en waar je voor staat, zul je in staat zijn om anderen te overtuigen van de voorkeur die je aan bepaalde producten geeft. Door jezelf te kennen weet je ook welke manieren van communiceren met je doelgroep het best bij je passen en welke niet. Misschien vind je het te eng om video opnamens te maken waarin je demonstreert hoe de backpack die je aanbeveelt werkt. Hierdoor zijn vloggen of het delen van instructiefilmpjes via YouTube, ongeschikte methoden voor jou persoon in de beginfase van je marketeer carrière. Foto’s delen via Instagram en Pinterest of het schrijven van artikelen zijn dan stellig de opties waar je in eerste instantie voor moet kiezen. Maar als je merkt dat je doelgroep juist graag naar video’s kijkt, zal je op den duur toch (al dan niet geholpen door anderen) ook tot deze stap moeten overgaan.
 Weet wat je wilt: dit punt sluit aan bij de vorige. Je wilt natuurlijk geld verdienen als affiliate marketeer, doch dit moet niet je hoofddoel zijn. De reden waarom niet, is vrij simpel. Indien je je slechts focust op het verdienen van geld door het worden van een partner,raak je eerder gedemotiveerd wanneer het langer duurt voordat men via jou, een product aanschaft. Door je te concentreren op het hebben van goeie content op je website en het geleidelijk aan vergroten van je fanbase ga je rustiger door dit begin proces heen. Ondertussen bouw je je kennis over het online verkopen ook op, kom je te weten welk type marketeer je echt wilt zijn en verkrijg je ook inzicht in de interesses van je doelgroep.
 Ga bij jezelf na hoeveel je weet over de producten die je wenst te promoten: dat is indien je al enig idee hebt welk artikel dat zal zijn. Indien je een bepaalde hobby of interesse hebt of er een item is dat je vaak gebruikt, is de keus gauw gemaakt. Het enige dan je dan nog doen moet is zoeken naar een versie van dit product waarover je of al veel weet of dat je interessant genoeg vindt om je in te verdiepen. Hoe enthousiaster je bent over een artikel, hoe gemakkelijker het je zal lukken om anderen er ook voor te interesseren;
 Google de producten en ga na hoe ze door anderen worden gepromoot: ga ook na hoe groot de vraag naar dat product is, wat men er over het algemeen van vindt, en welke methoden andere affliate marketeers toepassen om de aandacht van de doelgroep op zich te vestigen;
 Stel voor jezelf een doelgroep vast: het product dat je wenst te promoten werd voor een bepaalde doelgroep ontwikkeld. Het is van belang dat je weet welke dat is zodat je voor jezelf kunt vaststellen of het je zal lukken om vanuit hun perspectief, dit artikel te promoten. Indien een doelgroep autobezitters zijn en je geen auto bezit, zal je erg veel moeite hebben om te begrijpen waarom vastzittende wipers een bestuurder irriteren. Een goeie recenssie schrijven over middel D van bedrijf M, zal je dan ook niet gemakkelijk afgaan;
 Bouw een (eenvoudige het liefst CMS) website of laat het door iemand doen: kies voor een gemakkelijk te onthouden naam voor je website, zorg dat het niet moeilijk is om het te onderhouden, gebruik relevante zoekwoorden passend bij je product, hou het zo overzichtelijk mogelijk en zoek hulp voor het verwezenlijken van dit onderdeel indien je niet genoeg ervaring hebt. Je website in welke vorm (blog, vergelijkingswebsite, webwinkel) je het ook zal gieten, wordt namelijk je werkplek en visitekaartje als affiliate marketeer. Je wilt dat zoekmachines het kunnen vinden waardoor je steeds nieuwe bezoekers en volgers mag verwelkomen, een streven dat niet haalbaar is als je niet over genoeg SEO kennis beschikt. Besteedt het in dat geval dan ook uit, al zal je al doende ook veel aan de weet komen;
 maak accounts op verschillende sociale netwerken aan: het is een gegeven dat velen zich laten beïnvloeden door wat hun vrienden, familie en collega’s van een bepaald product vinden. Sociale netwerk platforms zijn om die reden dan ook de plekken waar je als affiliate marketeer kunt groeien terwijl je ook nuttige informatie verzamelt over je doelgroep. Daarnaast vergroot het de onderlinge interactie. En… door je website content met anderen te delen binnen hun netwerk, helpen je volgers je om te klimmen in de zoekresultaten van zoekmachines als Google.

 *Meldt je aan bij een bedrijf of affiliate netwerk als affiliate marketeer:
 Je kunt je of bij een bedrijf zelf die een affiliate programma heeft aansluiten als marketeer of je aanmelden bij een affiliate netwerk. Het laatste is zoals je wellicht reeds vermoedt een netwerk dat een grote verscheidenheid van affiliate programma’s waaruit je kunt kiezen aanbiedt. Vaak kun je door op het menu van de website van een bedrijf te klikken erachter komen of zij een affiliate programma bezitten. Is dat niet het geval maar gaat het over een product dat je erg aanspreekt, ben je natuurlijk ook vrij om in een persoonlijke mail daar naar te informeren bij de directie. Er zijn zowel nationale als internationale affiliate netwerken.
 Daisycon is is een bedrijf dat je in de gelegenheid stelt om als publisher ( hun term voor affiliate marketeer) met je online bereik geld te verdienen. Ze geven je ook tools waarmee je gelijk aan de slag kunt.
 Wil je met E-books aan de slag, dan is hun affiliate marketing optie stellig wat voor jou. Aangezien ze hoge commissies uitdelen, lukt het je beslist wel om gauw een leuk bedrag bij elkaar te krijgen.
 Internationaal gezien is Amazon associates een van de meest bekende affiliate netwerken, waar je je bij kunt aansluiten. Door dat hun aanbod ook groot is vind je beslist een product dat je voldoende anspreekt om aan affliate marketing mee te doen.
 Werk aan content rond het door jou gekozen product: okay, je kunt je officieel affiliate marketeer noemen van een product of een serie producten. Je weet ondertussen ook op welke manier je deze producten het best onder de aandacht van je doelgroep kunt brengen. Tijd dus om aan de slag te gaan. Schrijf unieke teksten over je product, neem leuke video’s over het gebruik op, maak foto’s indien je het artikel bezit. Gebruik relevante zoektermen en post regelmatig nieuwe informatie waar je doelgroep wat aan heeft. Hou daarom de ontwikkelingen rond het door jou gekozen item ook altijd bij:
 Wees origineel: uit je vooronderzoek weet je hoe anderen hetzelfde product promoten. Doe een keuze uit de methoden die ze toepassen maar geef je eigen unieke draai aan de verschillende concepten, waardoor men nieuwsgierig wordt naar hetgeen jij te melden hebt over het product.

Tenslotte geef ik je wat snelle tips om uit te groeien tot een top affiliate marketeer
o Wees eerlijk bij het promoten van producten. Je zult namelijk niet de enige zijn die product F van bedrijf M onder de aandacht van je doelgroep brengt. Als tien van zulke marketeers aangeven dat dit product alleen in de kleur blauw te koop is, is het bijvoorbeeld niet juist om aan te geven dat de gevraagde zwarte versie bestaat, die men via je link kan bestellen;
o Wees geduldig: het zal een aantal maanden duren voor dat je hoog genoeg in zoekmachines ranged om tot 1 van de eerste zoekresultaten te behoren Door je SEO en SEA door een deskumdige te laten aanpakken kun je dit proces wellicht wel versnellen;
o Wed niet slechts op een paard maar doe aan spreiding van het liefst gelijksoortige producten: richt je bijvoorbeeld op het bakken van cupcakes waardoor je zowel de ingrediënten van deze taartjes als de benodigheden waarin je deze ingrediënten mengt en bakt, onder de aandacht van je doelgroep kunt brengen;
o Ben zichtbaar op sociale media, adverteer er ook op.
o heb een vaste opbouw van je artikelen en video’s maar wees creatief genoeg om de inhoud van je berichten steeds aan te passen; en
o promoot je product vanuit het perspectief van je doelgroep: vraag je steeds af waarom ze überhaupt dit bakblik zouden willen hebben bijvoorbeeld.

Ik wens je veel succes toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.