vrouw die net begonnen is met affiliate marketing

Hoe begin je met affiliate marketing? Stap voor stap uitleg.

Wil je met affiliate marketing beginnen maar je hebt geen idee hoe dat moet? Je bent aan het juiste adres mijn vriend. I guide you the way.

Lees goed en aanschouw de kracht van affiliate marketing. Weet je niet precies wat affiliate marketing is? Lees dan eerst: onze uitgebreide pagina omtrent wat affiliate marketing is.

Met ons eenvoudig te volgen stappenplan kun je binnen no-time aan de slag met affiliate marketing, zelfs als je geen technische kennis hebt. We behandelen alle belangrijke stappen, van het kiezen van een niche tot het promoten van affiliate producten en het optimaliseren van je strategie.

Beginnen met affiliate marketing is makkelijker dan je denkt. Lees verder en ontdek hoe je kunt beginnen met het verdienen van geld als affiliate marketeer.

Belangrijkste punten

 • Start met het kiezen van een winstgevende niche voor je affiliate website
 • Maak een pakkende domeinnaam en website, zelfs zonder technische kennis
 • Creëer waardevolle content voor je doelgroep om meer verkeer naar je website te trekken
 • Kies het juiste affiliate netwerk voor jouw niche
 • Experimenteer met verschillende promotiemethoden en optimaliseer je strategie regelmatig

Kies een niche voor je affiliate marketing website

Voordat je je affiliate marketing website kunt opzetten, moet je beslissen welke niche je wilt targeten. Een niche is een specifiek onderwerp of interessegebied waarop je je gaat richten.

Maar waar moet je beginnen bij het kiezen van een niche? Hier zijn enkele tips om je te helpen:

 1. Bedenk waar je passie ligt: Het is veel gemakkelijker om content te creëren over een onderwerp waar je gepassioneerd over bent en waar je veel van af weet. Zoek een niche waar je enthousiast over bent en waar je graag over zou willen schrijven.
 2. Onderzoek de concurrentie: Het is belangrijk om te weten wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Zorg ervoor dat er niet te veel concurrentie is in je niche, maar ook niet te weinig.
 3. Overweeg de winstgevendheid: Kies een niche waarin genoeg producten beschikbaar zijn om te promoten en waarin voldoende vraag is. Via een E-commerce platform is vaak te achterhalen hoeveel vraag er is naar producten in een bepaalde niche.
 4. Vind de balans tussen passie en winstgevendheid: Probeer een niche te vinden waarin je gepassioneerd bent en waarin voldoende winstgevendheid is. De beste niches liggen daar waar de twee factoren samenkomen.

Als beginnende affiliate marketeer zijn er een aantal niches die populair zijn en waarin veel geld te verdienen is. Hier zijn enkele van de beste niches voor beginnende affiliates:

NicheCommissieOpmerkingen
Gewichtsverlies10% – 75%Altijd populair, maar ook zeer concurrerend
Gezondheid en wellness10% – 50%Stabiele niche met veel potentiële producten
Online dating15% – 50%Gebruikt vaak terugkerende betalingen en lidmaatschappen
Financiën en investeringen10% – 50%Grote potentiële commissies, maar vereist vaak specifieke kennis

Gebruik deze informatie als leidraad bij het kiezen van een niche voor je affiliate marketing website. Onthoud dat het kiezen van de juiste niche van cruciaal belang is voor het succes van je affiliate marketing avontuur.

Kies een domeinnaam en maak een website

Als beginner in affiliate marketing is het belangrijk om te weten dat je niet per se een website nodig hebt om te beginnen met het verdienen van commissies. Er zijn andere manieren om affiliate links te promoten, zoals via social media of een YouTube-kanaal. Maar als je serieus bent over het opzetten van een succesvolle affiliate marketing business, dan is een website een must-have.

Een website biedt je de mogelijkheid om je eigen merk op te bouwen, een publiek op te bouwen en je producten en diensten te promoten op een manier die past bij jouw persoonlijkheid en interesses. Maar voordat je kunt beginnen met het maken van content en het promoten van producten, moet je een domeinnaam kiezen en een website maken.

Kies een pakkende domeinnaam

Je domeinnaam is het adres van je website op het internet en moet gemakkelijk te onthouden en te spellen zijn. Het is het beste om een domeinnaam te kiezen die gerelateerd is aan je niche of onderwerp, zodat mensen weten waar je website over gaat voordat ze het bezoeken. Zorg er ook voor dat je domeinnaam uniek is en niet te veel lijkt op andere websites.

Houd er rekening mee dat sommige domeinnamen al bezet kunnen zijn. Dit kan komen doordat iemand anders deze domeinnaam al heeft geregistreerd of omdat de domeinnaam niet meer beschikbaar is. Je kunt altijd proberen om variaties van je gewenste domeinnaam te gebruiken of een andere extensie te kiezen, zoals .net of .org in plaats van .nl.

Maak een website

Als je geen technische kennis hebt, kan het maken van een website intimiderend lijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel tools en platforms die je kunt gebruiken om gemakkelijk en snel een website te maken, zonder dat je daarvoor veel technische vaardigheden nodig hebt.

Een van de meest populaire platforms voor het maken van websites is WordPress. Het is een gratis en open-source content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld. Met WordPress kun je eenvoudig een website maken met behulp van thema’s en plugins die speciaal zijn ontwikkeld voor affiliate marketing.

Als je helemaal geen website wilt maken, zijn er nog andere opties om te beginnen met affiliate marketing zonder een eigen website. Een van de meest populaire manieren om dit te doen is door producten te promoten op social media, zoals Instagram of Facebook. Je kunt ook een gratis blog starten op platforms zoals Medium of Blogger en daar je affiliate links delen.

Kies het juiste affiliate netwerk

Wanneer je begint met affiliate marketing is het belangrijk om het juiste affiliate netwerk te kiezen voor jouw niche. Dit is het platform dat adverteerders en affiliates samenbrengt en waar jij als affiliate je promotiemateriaal vandaan haalt.

Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste affiliate netwerk. Zo moet het netwerk relevante adverteerders hebben in jouw niche, een gebruiksvriendelijk systeem hebben en goede commissies bieden.

Enkele populaire affiliate netwerken die geschikt zijn voor beginners zijn:

 • TradeTracker: Dit netwerk heeft een groot aantal adverteerders in verschillende niches en biedt geavanceerde tools voor het meten van je resultaten.
 • Daisycon: Dit netwerk heeft meer dan 1.600 adverteerders in verschillende niches en biedt een gebruiksvriendelijk systeem met goede commissies.
 • Bol.com Partnerprogramma: Dit programma is geschikt voor affiliates die producten willen promoten van bol.com en biedt hoge commissies.

Als je nog niet zeker weet welk netwerk het beste bij jou past, kun je altijd online onderzoek doen en reviews van andere affiliates lezen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

vrouw die is gestart met affiliate marketing

Kies het juiste affiliate netwerk

Als je eenmaal een niche hebt gekozen en een website hebt opgezet, is het tijd om het juiste affiliate netwerk te kiezen. Dit is het platform waar je jouw affiliate links kunt vinden en waar je commissie ontvangt voor de verkoop van producten.

Er zijn veel verschillende affiliate netwerken beschikbaar, dus het kan lastig zijn om het juiste netwerk te kiezen voor jouw niche en doelgroep. Hier zijn enkele factoren waar je op moet letten bij het maken van je keuze:

 • Relevantie: Kies een netwerk dat producten aanbiedt die passen bij jouw niche en doelgroep.
 • Commissies: Controleer de commissies die het netwerk biedt en zorg ervoor dat ze redelijk zijn.
 • Ondersteuning: Kies een netwerk dat goede ondersteuning biedt aan affiliate marketeers, vooral als je nog nieuw bent.
 • Betrouwbaarheid: Kies een netwerk dat betrouwbaar is en op tijd uitbetaalt.

Enkele populaire affiliate netwerken voor beginners zijn:

NetwerkCommissiesVoordelen
Awin4% – 8%Veel adverteerders
Daisycon2% – 10%Veel Nederlandse adverteerders
Bol.com PartnerprogrammaTot 8%Populaire webshop in Nederland

Overweeg deze opties en kies het netwerk dat het beste past bij jouw niche en doelstellingen. Onthoud dat het kiezen van het juiste netwerk een belangrijke factor kan zijn voor het succes van jouw affiliate marketing activiteiten.

Start met promoten van affiliate producten

Als je eenmaal je website hebt opgezet en je niche hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met het promoten van affiliate producten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van je doelgroep en het product dat je promoot. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Schrijf productreviews – Schrijf gedetailleerde reviews van het product dat je promoot en deel je eerlijke mening. Zorg ervoor dat je de voordelen en nadelen noemt, zodat je lezers een weloverwogen beslissing kunnen nemen.
 • Plaats banners op je website – Voeg opvallende banners toe aan je website die linken naar het product dat je promoot. Zorg ervoor dat de banners passen bij de uitstraling van je website en niet te opdringerig zijn.
 • Deel affiliate links op social media – Promoot het product via je social media-kanalen door affiliate links te delen. Zorg ervoor dat je de links op een natuurlijke en relevante manier deelt, zodat het niet als spam overkomt.

Het is ook belangrijk om effectieve promotiematerialen te maken die je doelgroep aanspreken. Hier zijn enkele tips:

 • Gebruik visuele elementen – Voeg afbeeldingen en video’s toe om je promotiemateriaal aantrekkelijker te maken.
 • Geef speciale kortingen – Bied je lezers speciale kortingen aan om ze te overtuigen om het product te kopen via jouw affiliate link.
 • Maak gebruik van Call-to-Actions – Voeg duidelijke Call-to-Actions toe aan je promotiemateriaal om je lezers aan te sporen tot actie.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat niet elke promotiemethode voor elke niche en elk product werkt. Monitor daarom regelmatig je statistieken en pas je strategie aan waar nodig.

Blijf optimaliseren en verbeteren

Als je wilt slagen met affiliate marketing, is het belangrijk om jouw strategie voortdurend te optimaliseren en verbeteren. Hier zijn enkele manieren waarop je dit kunt doen:

 • Volg statistieken: Houd de prestaties van jouw website en promotiemethoden in de gaten met behulp van statistieken. Analyseer welke producten het beste presteren en waar jouw bezoekers vandaan komen.
 • Test verschillende promotiemethoden: Experimenteer met verschillende manieren van promotie, zoals advertenties, e-mailmarketing en social media. Zie wat het beste werkt voor jouw publiek en pas daar jouw strategie op aan.
 • Update regelmatig jouw content: Blijf jouw website up-to-date houden met nieuwe artikelen en informatie om jouw publiek geïnteresseerd te houden. Zorg ervoor dat jouw content van goede kwaliteit is en blijf zoeken naar manieren om het te verbeteren.

Naast deze algemene tips, zijn er ook enkele specifieke manieren om jouw conversieratio te verhogen:

Promotie methodeConversieratio verhogende tip
Social mediaPlaats aantrekkelijke foto’s van het product en gebruik hashtags om meer mensen te bereiken.
ProductreviewsGebruik persoonlijke ervaringen en voordelen van het product om de bezoeker te overtuigen.
BannersPlaats banners op strategische plekken op jouw website, bijvoorbeeld in de zijbalk of bovenaan de pagina.

Door deze tips te volgen en jouw strategie voortdurend te optimaliseren, kun je jouw succes als affiliate marketeer vergroten en jouw inkomsten verhogen.

Conclusie

Als je wilt beginnen met affiliate marketing, is het belangrijk om een stappenplan te volgen en te investeren in het opbouwen van een succesvolle website. Met de juiste nichekeuze, goede content creatie en effectieve promotiemethoden kun je een mooie inkomstenbron creëren als affiliate marketeer.

Een belangrijke factor bij het succesvol worden als affiliate marketeer is het blijven optimaliseren en verbeteren van je strategie. Het monitoren van statistieken, het testen van verschillende promotiemethoden en het regelmatig updaten van je content zijn essentieel om je conversieratio te verhogen en meer winst te behalen.

Enkele laatste tips voor het beginnen met affiliate marketing:

 • Kies een niche waar je gepassioneerd over bent en waar vraag naar is
 • Focus op het creëren van waardevolle content voor je doelgroep
 • Gebruik effectieve promotiemethoden en test wat werkt voor jouw niche
 • Maak gebruik van een betrouwbaar affiliate netwerk dat past bij jouw niche en doelgroep
 • Blijf leren en optimaliseren om steeds succesvoller te worden als affiliate marketeer

Met deze tips en het stappenplan uit deze gids kun jij beginnen met affiliate marketing en uitgroeien tot een succesvolle affiliate marketeer. Veel succes!

Hoe begin je met affiliate marketing?

Je kunt beginnen met affiliate marketing door onze stap voor stap uitleg te volgen. Ons eenvoudig te volgen stappenplan helpt je moeiteloos te starten met affiliate marketing en zo een nieuwe inkomstenbron te creëren.

Hoe kies ik een niche voor mijn affiliate marketing website?

Het kiezen van een winstgevende niche is een belangrijke eerste stap. Ontdek hoe je een niche kunt kiezen en wat de beste niches zijn voor beginnende affiliates.

Hoe kies ik een domeinnaam en maak ik een website?

Leer hoe je een pakkende domeinnaam kunt kiezen en ontdek verschillende opties om een website te maken, zelfs als je geen technische kennis hebt. We laten je ook zien hoe je kunt beginnen met affiliate marketing zonder een eigen website.

Hoe schrijf ik relevante artikelen voor mijn website?

Leer hoe je relevante content kunt creëren voor je affiliate marketing website en ontdek welke strategieën je kunt gebruiken om je artikelen aantrekkelijk en waardevol te maken voor je doelgroep.

Hoe kies ik het juiste affiliate netwerk?

Leer hoe je het juiste affiliate netwerk kunt kiezen voor jouw niche en ontdek welke factoren je moet overwegen bij het maken van deze keuze. We bespreken ook enkele populaire affiliate netwerken die geschikt zijn voor beginners.

Hoe kan ik beginnen met het promoten van affiliate producten?

Ontdek verschillende manieren om affiliate producten te promoten, zoals het schrijven van productreviews, het plaatsen van banners op je website en het delen van affiliate links op social media. We laten je ook zien hoe je effectieve promotiematerialen kunt maken.

Hoe kan ik mijn affiliate marketing strategie optimaliseren en verbeteren?

Leer hoe je jouw affiliate marketing strategie kunt optimaliseren en verbeteren door middel van het volgen van statistieken, het testen van verschillende promotiemethoden en het regelmatig updaten van je content. We geven je ook enkele tips om je conversieratio te verhogen.

Wat is de conclusie van het beginnen met affiliate marketing?

In de conclusie bespreken we nogmaals de stappen die je moet volgen en geven we je enkele laatste tips om succesvol te worden als affiliate marketeer.

Website | + berichten

Boy is online marketing specialist en werkzaam in een online marketing agency, waarbij zijn focus ligt op SEO. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf en schrijft hij ook nog graag artikelen in de tijd die hij nog over heeft. Online marketing is voor hem meer hobby als werk en hij is altijd op de hoogte van de laatste updates in deze constant veranderende omgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.